H Electroklima Α. Μπατάλιας & Σια Ο.Ε. ιδρύθηκε ως τεχνική εμπορική το 1979. Με την μεγάλη της πείρα, με την αδιάλειπτη στελέχωση της με μόνιμο τεχνικό προσωπικό, με εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς πολλών ειδικοτήτων, δεν στοχεύει μόνο στην άρτια κατασκευή, στη μέγιστη δυνατή άνεση αλλά και στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης καθώς και στην παροχή των βέλτιστων οικονομοτεχνικά λύσεων προς τους πελάτες της.

Εταιρική παρουσίαση Electroklima.pdf

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

H εταιρία δραστηριοποιείται στον κλάδο του κλιματισμού, ψύξη-θέρμανση, αερισμός, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα αδειάληπτα με στελέχη μηχανικούς του κλάδου που έχουν εκτελέσει μεγάλα έργα στην περιοχή των Αθηνών αλλά και στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Η εμπειρία των στελεχών της εταιρίας είναι μεγάλη ειδικά στα θέματα των κεντρικών εγκαταστάσεων και της δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει επιτυχώς προβλήματα κλασικών αλλά και σύγχρονων εγκαταστάσεων ανεξαρτήτως μεγέθους και πολυπλοκότητας εγκατάστασης.
Από το 1985 και μετά η εταιρία εμπλέκετε ανελειπώς με έργα δημοσίου και ιδιαίτερα κεντρικές εγκαταστάσεις κλιματισμού, θέρμανσης και αυτοματισμών σε φορείς όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, νοσοκομεία, θεραπευτήρια, ερευνητικά εργαστήρια κτλ.

Εκδοση εσωτερικού περιοδικού της Carrier από το 1976 όπου μετέχει στην διαφήμιση για το ελληνικό τμήμα το ιδρυτικό μέλος της Electroklima Α. Μπατάλιας.

 


Κύρια ασχολία της σήμερα, είναι τα κεντρικά και ημικεντρικά συστήματα κλιματισμού διαφόρων τύπων και μεγεθών καθώς και τα συστήματα αυτοματισμών κτιριακών εγκαταστάσεων. Η πολυετής πείρα της, της έχει δώσει την δυνατότητα να σχεδιάζει, να επιλέγει και να αξιολογεί ολοκληρωμένα συστήματα που έχουν το καλύτερο προσδοκούμενο αποτέλεσμα.

 

.


Οι εγκαταστάσεις κλιματισμού ειδικών χώρων που έχει κατασκευάσει χειρουργεία, ιατρικά εργαστήρια, χώροι ηλεκτρονικών υπολογιστών, φαρμακευτικοί χώροι κτλ. έχουν κρυσταλλώσει στην συνείδηση των υπευθύνων της, τη σοβαρότητα, συνέπεια, τεχνολογική γνώση και άρτια κατασκευή που πρέπει να εφαρμόζονται στις απαιτήσεις των εγκαταστάσεων αυτών. Η παρακολούθηση και εκπαίδευση μηχανικών και τεχνικών της στις αναπτυσόμενες τεχνολογίες γύρω από τον κλιματισμό είναι μέσα στις υποχρεώσεις της και συνεχώς αναβαθμίζει τις γνώσεις των στελεχών της, για την δυνατότερη εφικτή εξειδίκευση στον χώρο αυτό.

Η εταιρεία  συγκεντρώνει κατασκευαστική εμπειρία κλιματισμού και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εν γένει σε διατηρητέα, κλασσικά και σύγχρονα κτίρια, κολυμβητήρια, γυμναστήρια, Νοσοκομεία και λοιπές κτιριακές μονάδες με επιπρόσθετη ειδίκευση στις συντηρήσεις και αναβαθμίσεις αυτών.

 

Τεχνολογίες εφαρμοζόμενων συστημάτων

Η αποκλειστική αντιπροσώπευση σήμερα της εταιρίας μηχανημάτων κλιματισμού Airedale International, παρέχει την δυνατότητα περαιτέρω εξάπλωσης της εταιρίας μας στην Ελληνική αγορά, βασιζόμενη στους οικονομικότερους όρους προμήθειας και κατασκευής, που θα καρπούνται οι πελάτες της.

 

Μονάδα AlphaCool close control 60KW

 

H Airedale διαθέτει μία πλήρη σειρά μηχανημάτων close control τελευταίας τεχνολογίας με πλήρη γκάμα αποδόσεων απο 4KW έως 1000KW με ενσωματωμένες τεχνικές free cooling και πολλαπλες δυνατότητες δικτύωσης.

 

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι ανάγκες των ηλεκτρομηχανολογικών εγκατάστασεων και ειδικότερα των εγκαταστάσεων κλιματισμού μέσα από τις τεχνολογικές εξελίξεις οδήγησαν την εταιρία σε αναζήτηση συστημάτων αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας για την παροχή των βέλτιστων, εύχρηστων και ενεργειακά αποδοτικών εγκαταστάσεων.
Από το 2000 Η Electroklima δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο του BMS στην Ελλάδα με συστήματα νέας γενιάς, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Lonworks η οποία προσφέρει δίκτυα και ελεγκτές για συνεργαζόμενα δίκτυα πολλών εταιριών (open systems). Η συνεργασία της εταιρίας με πολλούς γνωστούς Οίκους του εξωτερικού στον τομέα του αυτοματισμού, όπως η Echelon, η Distech η Eltek, η TAC και η Mamac, της δίνουν την δυνατότητα να προσφέρει τις πιο κατάλληλες λύσεις στους πελάτες της, κάνοντας χρήση πάντα τεχνολογίες αιχμής, όπως : Lonworks, IP solutions, web services and self contained web servers.

 

Η Electroklima αποτελεί τον πρώτο Authorized Echelon Network Integrator στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τίτλος με τον οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αφοσίωση της στα ανοιχτά συστήματα αυτομάτου ελέγχου και ειδικά στα δίκτυα Lonworks. Η πιστοποίηση της εταιρίας ως Authorized Network Integrator διασφαλίζει την ποιοτική εγκατάσταση των ανοικτών δικτύων σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες της παρόχου εταιρίας Echelon, των ανοικτών συστημάτων στην παγκόσμια αγορα.


Η συνεργασία της εταιρίας μας με την Echelon δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης εκ των έσω για τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας των ανοικτών συστημάτων αλλά και πλήρη τεχνική κατάρτιση γύρω από τα συστήματα αυτά.
Το προσωπικό της είναι εκπαιδευμένο στο εξωτερικό για την  εγκατάσταση συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και κατασκευή προγραμμάτων αυτοματισμού για εγκαταστάσεις κλιματισμού, θέρμανσης, αερισμού, φωτισμού, ελέγχου πρόσβασης κλπ.
Συνήθη έργα αυτοματισμού στα οποία η εταιρία δραστηριοποιείται αποτελούν:
συστήματα κλιματισμού χειρουργείων, συστήματα διαχείρισης κτιρίων (BMS), συστήματα αφύγρανσης κολυμβητηρίων με την χρήση εναλλακτικών  αφυγραντικών συστημάτων, αυτοματισμοί ειδικών κλιματικών διεργασιών κλπ.

 

Συνεργασία με οίκους αυτοματισμού.

Η μεγάλη πείρα της εταιρίας μας σε έργα αυτοματισμού και οι απαιτήσεις πελατών μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μας οδήγησαν στην αναζήτηση πολλαπλών προμηθευτών για εξαρτήματα αυτομάτου ελέγχου κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να μπορούμε να επιλέγουμε τα πιο ταιριαστά εξαρτήματα για την κάθε εφαρμογή. Η electroklima σήμερα προμηθεύει εξαρτήματα ικανά να καλύψουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις σε θέματα κτιριακών αυτοματισμών των κάτωθι οίκων:

 

 

Ελευθέρως προγραμματιζόμενοι ελεγκτές του οίκου TAC Σουηδίας του ομίλου Schneider Electric, Lonmark certified

 

 

      Ελευθέρως προγραμματιζόμενοι ελεγκτές του οίκου Distech Controls Καναδά, Lonmark certified, λογισμικό και περιφερειακά εξαρτήματα

 

 

      Αισθητήρια του οίκου Mamac Systems κατασκευής Αμερικής κατάλληλα για μέτρηση θερμοκρασίας , υγρασίας και πίεσης, υψηλής ακρίβειας, ειδικών εφαρμογών

 

 

      Αισθητήρια του οίκου SplusS regeltechnik (S+S), Γερμανίας κατάλληλα για μέτρηση θερμοκρασίας, υγρασίας, πίεσης, ροής ενσύρματα καθώς και ασύρματα, υψηλής ακρίβειας εφαρμογών κλιματισμού και θέρμανσης

 

 

      Ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ελεγκτές επενεργητές κτλ του οίκου Axio intelligent controls Αγγλίας για εφαρμογές κτιριακών εφαρμογών.

 

 

      Καταγραφικά όργανα και αισθητήρια του οίκου Eltek dataloggers Αγγλίας για κάθε εφαρμογή με ενσύρματα ή ασύρματα εξαρτήματα και πολλές δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων.